onsdag 11 maj 2011

Det kinesiska horoskopet - Jupiter i Oxen - Draken

Jag fortsätter med de kinesiska tecknet Draken som motsvarar Jupiter i Oxen. Ni kan läsa mer om det inflytande Jupiter har i vårt liv på astrologirummet.com. Jupiters inflytande och vandring genom zodiaken beskrivs i det kinesiska horoskopet. Här nedan kommer några egenskaper som kineserna ger Draken och som jag tror stämmer för åtminstone många med tecknet Draken. Ni som är födda 1928, 40, 52, 64, 76, 88 och 2000 har förmodligen Jupiter i det kinesiska tecknet Draken - det kan skilja något beroende på när Jupiter går över till just Oxens tecken.

De här nedan som är födda under Drakens inflytande på sommaren är Sandra Bullock och Alexander Skarsgård och på vintern är Robert Gustavsson och Robert Aschberg. Födda under Drakens inflytande på våren är  Colin Farrell och Kikki Danielsson och på hösten är Vladimir Putin och Alicia silverstone.

För det kinesiska folket är Draken en nationalsymbol, en sinnebild för makt och styrka. Draken är den magnifika och storartade karnevalsledaren som hyser österlandets fyra stora välsignelser; ett långt liv, dygd, endräkt och rikedom. Och finns det en Drake i ditt hem så är också en eller flera av dessa välsignelser dina.
Sandra Bullock, född 640726

Vladimir Putin, född 521007
Robert Gustafsson, född 641220
Draken är showmannen personifierad. Den går lätt till överdrifter, är skrytsam, inbilsk och mycket försigkommen. Draken har bara att välja och vraka vad den vill bli. Och tack vare sitt aldrig sviktande självförtroende och sin rådighet blir allt den tar för sig succé. Det ess Draken har i ärmen är inget annat än ett absolut och orubbligt självförtroende, som den i lyckas överföra till andra. Draken tror på sig själv.

Den har ett närmast fanatiskt behov av perfektion, något som innebär att Draken inte har minsta förståelse för den som inte ger 100 procent av sig själv.

Drakar dräps vanligen av stora hjältar. De tar sig in i Drakens håla, hugger huvudet av den med sina svärd och räddar den förtjusande jungfrun som Draken antingen höll på att förföra eller tänkte äta till middag - eller kanske bådadera.


Alexander Skarsgård, född 760825
Alicia Silverstone, född 761004
Drakens beundrare är många och de som blir kära i den, blir det fullständigt och hjälplöst. Det sexuella är livsviktigt för Draken. Den hatar all slags fångenskap - fånga en Drake, eller sätt den i fängelse, och du har dömt den till vansinne. Inte heller är den någon hycklare - såra stoltheten och du kommer aldrig att bli förlåten. Försök överglänsa en Drake och du riskerar att hamna i bråk. Förlöjliga Drakens misstag och du har en fiende för livet. Och en rasande Drake är inte sen att hämnas. Men förväxla inte Drakens medfött dåliga humör och retlighet med hämnd. Det är två helt skilda saker.
Robert Aschberg, född 520319
Colin Farrell, född 760531
Kikki Danielsson, född 520510

Den klarar omöjligt av rutiner av något slag, eftersom det ligger en viss ofrihet i sådana - Höga poster för ofta med sig mycket rutinarbete. Dessutom är Draken inte någon diplomat. Den säger rakt ut vad han tänker, utan att reflektera närmare över vare sig sanningshalten i sitt yttrande eller den skada den kan förorsaka med det.

Ett annat mindre bra drag hos Draken är det impulsiva sättet. Drakar uthärdar bara inte att vänta, eftersom de uppfattar detta med att stå och hänga eller att bara driva omkring, som ytterligare en form av fängelse. Därför rusar de blint in i allt de gör, utan att först bedömma värdet och riktigheten i sitt handlande.

 Trots att Drakar är impulsiva och arroganta, delar de generöst med sig av sin tid och sina pengar och deras råd är alltid värda att beakta. Och de gör detta gratis utan tanke på belöning eller återbetalning vare sig det gäller kärlek eller sparkapital. Det är som om Draken glömmer bort sin gåva. Kanske för att detta med att vänta sig återbetalning eller gentjänster är ytterligare ett sätt att hamna bakom galler?
.

1 kommentar:

  1. Intressant läsning! Tror jag är född i råttans år, trots att jag har stor fobi mot just sådana....

    Lånade bilden på Kikki, hoppas det är okej! Länkade hit i inlägget, hoppas även det går bra. Säg till annars, tack.

    :)

    SvaraRadera