lördag 21 maj 2011

Det kinesiska horoskopet - Jupiter i Lejonet - Geten

Jag fortsätter med de kinesiska tecknet Geten som motsvarar Jupiter i Lejonet. Ni kan läsa mer om det inflytande Jupiter har i vårt liv på astrologirummet.com. Jupiters inflytande och vandring genom zodiaken beskrivs i det kinesiska horoskopet. Här nedan kommer några egenskaper som kineserna ger Geten och som jag tror stämmer för åtminstone många med tecknet Geten. Ni som är födda 1931, 43, 55, 67, 79, 91 och 2003 har förmodligen Jupiter i det kinesiska tecknet Geten - det kan skilja något beroende på när Jupiter går över till just Lejonets tecken.

De här nedan som är födda under Getens inflytande på sommaren är Agneta Sjödin och Titiyo och på vintern är Bruce Willis och Pernilla Wahlgren. Födda under Getens inflytande på våren är Nicole Kidman och Rolf Lassgård och på hösten är Julia Roberts och Bill Gates.

Nicole Kidman, född 670620
Bruce Willis, född 550319
Geten hyllas ofta i rollen som fredsängel. Inte heller är många tecken är utrustade med samma sinne för humor som just Geten. Det finns inget fientligt drag hos Geten och när den någon gång uppträder aggressivt är det bara för att återställa fred, harmoni och balans. Skulle du stöta på en rasande Get, kan du vara övertygad om att ilskan riktas mot någon orättvisa.

Geten reagerar på just orättvisor och ser ibland sin roll som domarens, och den avskyr falskspelare. Den är med andra ord något av ett världssamvete. Getens samarbetsförmåga är nyckeln till dess natur.

Agneta Sjödin, född 670720
Rolf Lassgård, född 550329
Geten älskar att befinna sig i händelsernas centrum och det är lika naturligt att vara medelpunkten, något som bland annat gör den till en fantastisk värd. Ingen kan som den få sina gäster att stortrivas. Njutning står högt på listan över Getens favoritord. Konsten är - som Geten ser det - att låta andra oroa sig, medan den själv sysslar med det viktigaste i livet - nämligen att roa sig.

Vid sidan av sin längtan efter fest och hålligång tillsammans med innefolket, är Geten konstnärligt lagd. Den är ju född i konstens tecken och listan över berömda Getter inkluderar också en rad ytterst talangfulla konstnärer inom olika områden.

Titiyo, född 670723
Bill Gates, född 551028
Hos Geten finns inget av de tunga intellektuella övertonerna som man finner hos till exempel Buffeln eller den dramatik som präglar Tigerns artisteri. Nej, Getens konst är mjukt begrundande och kanske är det därför som hon kommer bäst till sin rätt i ett partnerskap, där någon annan utgör den stabiliserande och guidande kraften.

De är i regel usla beslutsfattare och bör inte lämnas att fatta viktiga beslut på egen hand. Geten väntar helst på att andra ska fatta beslut, innan hon handlar. Getter hatar tvång, regelbundenhet och planering. Det är en sak att bindas vid något Geten finner angenämt, men att selas fast vid en avskyvärd rutin är rena skärselden för den.

Julia Roberts, född 671028
Pernilla Wahlgren, 671224
Men när en Get verkligen slår sig till ro, gör hon det med besked. Familjen dominerar då helt hennes liv och hon ägnar all kraft och energi åt att se till att ingen saknar något. Trots att merparten Getter lämnar hemmet redan i unga år, har de den något egendomliga vanan att senare i livet bosätta sig i närheten av föräldrarna.

Getter är dåliga på att klara av personliga omställningar och de drar sig gärna ur ett projekt om det börjar kärva till sig. Alla former av avvisande och refusering antar enorma proportioner i en Gets liv och avslöjar på nytt en grundläggande känsla av osäkerhet. Ett mycket framträdande drag hos Geten är att oroa sig för det allra minsta.

Det saknas verkligen inte prylar i Getens hem. Geten njuter av kärlek till sinnena: mat, kläder och komfort..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar