måndag 15 november 2010

I Fokus - Anders Bagge

Trodde att jag följde Idol hyfsat men blev förvånad när jag fick reda på att Geir hade åkt ut. Men det är inte Geir jag satt i fokus idag utan Anders Bagge i juryn.
Anders Bagge är en relationscentrrad Stenbock som skapat sig inflytande genom en framgångsrik karriär som låtskrivare och nu i idoljuryn. Är man född efter julledighen och nyår blir blir ofta livet en balansgång mellan relationer och känslomässigt välbefinnande och disciplinering och vardaglig ambition. Det är så att säga svårt att komma igång med det praktiska men med en stark vilja så tar man ett steg i taget.Venus - visionen om livet- är i Skytten - ganska nära den tidigare hustrun Laila Bagge Wahlgrens teckenplacering. Handlingskraft och en fri aktivitet och framförallt frihet från social fastlåsthet kan vara kännetecknande för denna drivkraft. Som låskrivare tror jag man kan tillfredställa denna vision av fritt arbete - något som Laila kanske förstärkte och kanske också fortsätter att göra.

Mars - kontakten med det yttre livet - är placerad i början av Fiskarna. Problemet blir en vilja att samarbeta med andra men där de egna planerna skall förverkligas - inte gemensamma mål. Finns gemensamma mål är det bra men de egna planerna blir tyvärr aldrig riktigt tillfredställda tillsammas med andra. Det finns säkert därför ibland ett uttyck av missnöje riktat till kollegor och de som Bagge är beroende av.

Jupiter - individen som företag - är placerad i slutet av Jungfrun eller det kineska tecknet Apan. Det är för övrigt samma placering som Mona Sahlin har. Båda har säkert den starka mentala fokuseringen och praagmatiska och praktiska inriktningen i sitt arbete. Båda kan också kosta på sig att uppträda lite naivt och kanske bjuda på sig själv i det sociala och vardagliga. Det finns en oskuldsfullhet i denna placering som vågar ta steg ut i det okända. kompisar är också viktigt med gemensamma intressen. Det finns en stark förmåga att säga nej och styra in på egna intressen - att ha vardagliga ursäkter

Saturnus - individens roll och energi i gruppen - är placerad i Väduren. energimässigt stöter Bagge inte på så stora begränsningar eftersom Stenbockens blå-orange energi inte skiljer sig så mycket från Vädurens gul-orange. Omgivningen kanske förväntar sig mer vardaglig lätthet med mer planer och projekt och har lite svårt med den lata sidan som jag tror också finns. Stenbocken har ofta personliga omständigheter i sitt liv som hindrar. Dessa viftar ofta Vädurar bort med en klackspark. Omgivningen förväntar sig mer fokus på just aktiviteten och inte på den personliga prestationen.

vid ett senare tillfälle skall jag skriva om dynamiken i idoljuryn och Peter Jihde - ett spännande samband

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar