måndag 29 november 2010

I Fokus - Anders Borg

Tillväxten i Sverige var bättre än väntat det tredje kvartalet. Vi har snart återhämtat oss från hela nedgången under finanskrisen. Anders Borg välkomnar uppgången men betonar även de risker som övermod kan innebära. Ett exempel är Irland som har stora ekonomsika svårigheter. Här kommer en kort astrologisk profil på Anders Borg.


Borg är född den 11:e januari och Stenbockens tecken. Det finns ofta ett allvar i luften under januarimånaden. Intellekuella diskussioner stimulerar ofta individen tillsammans med egna projekt. Centralt blir ofta vad jag tycker och vad andra tycker. För att hitta känslan så kan du föreställa dig den tillbakalutade samvaron efter en middag under julledigheten. De man umgås med är ofta en utvald krets av relationer och bekanta. Efter nyår och som Stenbock finns det i livet en känsla av nystart - en känsla av nya möjligheter och tillförsikt inför framtiden. Det är viktigt med allvar och ansvarstagande.

Men Månen i Tvillingarna söker sig Borg till stimulerande omgivningar som är fyllda av möjligheter och aktiviteter, gärna med en flirt under ytan. Kombinationen mellan Solen och Månen Skapar säkert konflikter för Borg eftersom han säkert skulle slarva betydligt mer på olika sätt i det sociala om det inte vore för det ansvar han har som finansminister. Hästsvansen är nog också ett uttyck för denna dynamik. 
Med Venus i Skytten har Borg nära till sin vision om hur livet bör vara. Stenbocken tar Skytten till sitt hjärta och förstår hur skytten fungerar. Individen står här i centrum och självständighet är viktigt. Den enskilda individen skall få utrymme att skapa sig själv möjligheter i livet. Det låter väl lite som ett liberalt tankesätt. Här finns också ett motstånd till sociala konspirationer och korruption av olika slag. Därför tror jag också att Borg inte är så USA-vänlig som många andra i regeringen. Det finns en skillnad mellan den fria individen och staten som vill att individerna skall vara fria men där individerna inte är det.

Mars och Borgs förhållande till den yttre världen är placerad i början av Fiskarna. Denna sida framträder när individen är under press och i Fiskarna uttrycks en känslig framtoning. Det finns ett inbyggt krav på en mogen känslosamhet och samförstånd. Om inte så uttycks kyla och tjurighet och framför allt ett demonstrativt avvisande där individen istället vänder sig till andra i omgivningen.

Jupiter eller individen som företag är placerad i Jungfrun eller det kinesiska horoskopets Apan. Denna sida är mycket analytisk, gillar kunskap och tänker mycket. Apan är listig och har en känsla av överlägsenhet. Det är viktigt med det pragmatiska och att agera. Här finns också en humoristisk och social sida hos Borg.

Saturnus och individens utstrålning är placerad i Väduren. Borg uttrycker ungefär den energi som vi kan förvänta oss åtminstone utåt mot allmänheten. Vi vill ha kyla och handlingskraft. Inom den inre kretsen kan det säkert uppstå begränsningar för Borg när den blå energins vilja till förståelse inte blir bejakad. Omgivningen förväntar sig mindre diskussioner och analys och mer argumentation och beslut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar