torsdag 25 november 2010

I Fokus - Björn Skifs

Björn Skifs höstturne pågår för fullt och upp mot en kvarts miljon väntas se showen. Här kommer en kort astrologisk profil.


Björn skifs är född den 20:e april i slutet av väduren - på gränsen till Oxen. Under den här tiden på våren har vi kommit igång med flera vardagliga projekt och tyvärr också tvingats lägga lite av de mest vidsynta åt sidan. Vi tvingas samarbeta och det blir i slutändan de viktigaste projekten tillsammans med andra som prioriteras. Därför blir omgivningen viktig och vilket utrymme individen får i förhållande till den. I allt brus blir det viktigt med stabilitet och inflytande. Det som stimulerar individen är att röra sig mellan olika sociala rum och det är den ofta bra på. Det kan dock vara svårt med den vardagliga uthålligheten och jag misstänker att Skifs lätt tappat fokus och vill göra något annat än det viktiga men tråkiga. Denna position mellan Väduren och Oxen är en maktposition och därför tror jag att Skifs visar upp de gränser som omgivningen skall hålla sig inom - mellan sommarens utsvävningar och vinterns mörka känslosamhet.Merkurius, som är de livsbyggande tankarna, är placerad i början av Väduren. Eftersom den är placerad långt ifrån Solen så så finns det en puls mellan energisk utåtriktad aktivitet i Väduren och en lugn trygghetsskapande sida i Oxen. På motsvarande sida om Solen finns Vulkanus som representerar ditt inre rum. I Oxen blir högre tankar och kanske meditation viktigt.

Merkurius energi är sammanblandad med Mars energier - ditt förhållande till den yttre omgivningen. Därför finns säkert en starkt granskande sida hos Skifs som ofta är kritisk till den yttre omgivningen. Just förhållandet mellan den egna personen och det yttre sociala livet är viktigt. Jag misstänker att det ibland kan finnas en hel del ilska under ytan.

Venus - visionen om det perfekta livet - är placerad i slutet av Fiskarna. Visionen handlar därför om att förverkliga sina drömmar tillsammans med ett antal av sina viktigaste relationer. Det finns ett förhållande mellan känslomässig och stimulerande samhörighet och att få andra med sig på sina egna projekt - något som kan vara nog så svårt.

Jupiter är individen som företag. den ger en vilja till expansion och skapar möjligheter till sig själv. Skifs placering i Skorpionen motsvaras av Hunden i det kinesiska horoskopet. Däför finns det sidor i Skift sociala agerande som är trofast och lojalt med ett i grunden positivt sinnelag. Det finns en målmedvetenhet och självständighet men också en rädsla för mer intima relationer. Det kan finnas en oskuldsfullhet och naivitet när det gäller det sociala spelet.

Saturnus  - den yttre utstrålningen är placerad i början av Lejonet. Den blålila enegin i kombination med rosaröd innebär att Björn Skift får en utstålning av omhändertagande med en känsla av förtåelse och kanske lite överlägsenhet och präktighet. Det är en sida som Skifs kanske inte helt kan leva upp till med Vädursolens betydligt svalare tankemönster. Men det ger en känsla av att Skift trots allt är en helyllekille.

läs mer om dina inre astrologiska delar på min hemsida - http://astrologirummet.com/5.sammanhang/01_astrologi_inledning.htm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar