fredag 26 november 2010

I Fokus - Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic är i stort sett alltid aktuell och i fokus. Han vann nyligen sin femte guldboll och är ovärderlig både för Milan och landslaget. Här kommer en kort astrologisk profil.Ibrahimovic är född i Vågens tecken, den 3:e oktober som många tycker är höstens höjdpunkt och att stimulera sig själv med olika aktiviteter. Självständigheten är viktig under hösten och egentligen den som skapar trygghet i livet - att vara sin egen lyckas smed - med eller utan andra.

Om Merkurius - livsbyggaren och den inre dialogen -  hamnar 25 grader ifrån Solen i början av Skorpionens tecken så hamnar Vulkanus - då tiden står stilla - i mitten av Jungfrun. Detta innebär vissa saker: I början av Skorpionen finns det ett starkt kritiskt sinnelag mot sociala element som försöker begränsa individen och stor tro på sin egen styrka. I denna position ger man sig sällan utan strävar oavbruten mot ett mål. Vulkanus i Jungfrun innebär också ett kritiskt sinnelag fast här riktat mot gruppens prestation och gemenskapen. I den vardagliga lunken skapar Jungfrun en vardaglig uthållighet där den sällan blir uttråkad av arbete. Vulkanus inflytande märks också just i den tråkiga vardagliga lunken.
Månen - den känslomässiga tryggheten - eller "individens svarta hål"- uttrycker den sida där individen kan tillåta sig att visa upp sina låga sidor utan att få dåligt samvete. Ibrahimovic har Månen placerad i Skytten. Det innebär att han kan tillåta sig att vara socialt avvisande och vardagligt respektlös. Skytten kan kosta på sig att inte svara i telefon eller komma med både den ena ursäkten efter den andra för att slippa saker. Den flyr hellre än konfronterar sådant den inte behöver konfrontera.

Venus - visionen individen ser framför sig - är placerad i slutet av Skorpionen. Här finns en längtan efter att få visa upp en oskuldsfullhet tillsammans med andra och slippa kämpa mot alla förväntningar och social och vardaglig hårdhet - att bara få vara sig själv och vara älskad för det.

Mars - individens förhållningssätt separerad från sin omgivning - är placerad i mitten av Lejonet. Här finns inställningen att - vill de något får de komma till mig. Det finns en stolthet och ett förhållningssätt där individen ser ner på sin omgivning i Lejonet tillsammans med en orubblig vardaglig stabilitet. Denna sida uttrycker Ibrahimovic när han känner sig kränkt eller vill hävda sig själv, och kanske också i vissa sociala sammanhang.

Jupiter individen som företag är placerad i Vågen. Denna sida av Ibrahimovic är inte sammanblandad med Solen men sidorna förstärker varandra. Det finns en glädje i att spela fotboll, knyta nya kontakter, få beröm och pengar och alla annan stimulerande vardaglighet som jag tror proffslivet inom fotbollen innebär. Här finns också en behaglig sida hos Ibrahimovic som de flesta tycker om och som inte är speciellt stridslysten. Att ha det bra med kompisarna.

Saturnus - individens utstrålning - är sammanblandad med Solen i Vågens tecken. Det innebär att omgivningen får ungefär vad de förväntar sig om det inte vore för Mekurius/Vulkanus som ger det kritiska sinnelaget och den vardagliga tjurigheten. Bortsett från dessa negativa egenskaper som vi börjar vänja oss vid så börjar också Zlatan Ibrahimovic bli folkkär. För Ibrahimovic är det dock viktigt att känna efter var gränsen går eftersom Saturnus förväntningar också kan bli en stor börda som bara vill mer och mer -  och lätt också vändas till olika besvikelser.

1 kommentar:

  1. Hej ! I'd like to know if the time that you used for the chart is the right one or not ? Thank you.

    SvaraRadera