fredag 21 januari 2011

I Fokus - Solsidan

Säsong två av Solsidan har börjat. I första programmet händer följande: Alex tänker fria till Anna men har svårt att hitta rätt tillfälle. Anna bestämmer sig för att börja som massör igen. Mickan och Fredde skaffarbarnflicka något Mickan tror kan vara lösningen på alla hennes problem. Men det visar sig bara vara början på ännu mera trubbel. Här kommer några astrologiska reflektioner


Beroende på när man är född på året så har man olika intressen i det sociala mönstret. Ofta vill man något för mycket och känner sig motarbetad av omgivningen. Därför lär man sig att genomskåda andra och deras olika brister och tillkortakommanden. Dessa brister kan sedan vara bra att lyfta fram för att få egna fördelar eller bara för att roa sig.

Att passa in i det sociala och skapa ett kontaktnät med vänner är viktigt på vintern. Felix Herngren är född den 4:e februari i Vattumannen. Att göra rätt i det sociala är viktigt för att få vara med och bli uppskattad. Men det är vardagliga omnständigheter och dråpligheter som kommer i vägen. Felix rollfigur Alex råkar utt för alla dessa vardagliga händelser där människor skall gör en massa saker och har en massa konstiga anledningar. Mamma förstör, kompisar hamnar på frugans massagebänk och grannar som bara är skitjobbiga.

Att skapa personliga band och relationer är viktigt på hösten. Mia Skäringer som spelar Anna är född den 4:e oktober i Vågen och Henrik Dorsin som spelar Ove är född den 20:e november i Skorpionen. Det är viktigt att kunna knyta an till olika relationer. Därför är det viktigt att göra rätt i just relationer och i den personliga kontakten. Därför blir alla sociala band som finns mellan människorna huller om buller ofta bara en belastning. Både Anna och Ove vill ju bara ha vänskap och kärlek och Anna vill ju framför allt ha Alex för sig själv och att han skall göra rätt i deras relation och vara engagerad. Just för Ove måste ju världen te sig konstig med människor som inte stannar upp en sekund för hans skull.

Att få utrymme för sig själv och sina egna aktiviteter tillsammans med andra är viktig på sommaren. Josephine Bornebusch som spelar Mickan är född den 12:e september i Jungfrun. Sommarens tecken vill ha rätt personliga kontakter och att bete sig och uppföra sig rätt. Därför blir negativitet och känslomässiga omständigheter i relationen en belastning. Fredde rör ju också om i grytan för Mickan. Hon vill göra rätt bland barnens mammor men det är svårt att överglänsa andra. Hon vill också att Fredde skall vara rätt. Men han sneglar åt alla möjliga håll och har massor av känslomässiga undanflykter.

Att få vardagen att fungera med hus, hem, jobb, famlj och umgänge är viktigt på våren. Johan Rheborg som spelar Fredde är född den 5:e juni i Tvillingarna. på våren är det viktigt med kamratskap och att göra rätt i det vardagliga. Vardagen skall vara stabil med stabila vänner som har sina olika roller. Därför blir individuella omständigheter och människor som gör som de vill en belastning. Det kan vara svårt för Fredde att förstå Mickan och hennes nycker hit och dit. Han vill veta vad som händer och ha kontroll över saker och ting och inte tvingas fara och flyga som en vante. Men han har ju sin grillning som han kan kontrollera.

 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar