torsdag 3 februari 2011

I Fokus - Anna Anka

Anna anka blev känd i Hollywoodfruar och har sedan varit med i alla möjliga sammanhang. Senast har hon varit aktuell med "I form med Anna Anka". Här kommer en kort astrologisk analys
Anna Anka är född 28 april i Oxens tecken. I slutet av april är en period under våren ofta är fylld med aktivitet. Det finns vårkänslor i luften och man tycker det är roligt med det sociala och att samarbeta och att umgås. Ofta handlar det om olika projekt och att få dem i hamn men det handlar också om att få inflytande och att få bestämma.

Om man astrologiskt översätter en individes födelsedatum till ålder så motsvarar 28 april sju och halvt år ålder. Man vill leka tillsammans med kompisarna och har ofta en självsäkerhet i sitt uttryckssätt. Det som är viktigast är att kompisarna vill leka mina lekar. Om de inte vill det kan det bli problem. Det är klart man kan göra som andra vill men det är inte lätt att ge upp sina egna idéer. Det är när man blir ställd utanför som man till stut kan tänka sig detta. I sjuårsåldern är det också avgörande med vuxna i ryggen eller känslomässiga relationer som känns trygga och med en stabil vardag. Det kan vara detta som gör att livet ruckas för just Anka, när antingen det vardagliga eller det relationsmässiga ruckas på och när hon inte känner det grundläggande stöd som är avgörande för henne. Det är en förädisk självsäkerhet. I Anna Ankas fall tyckte jag just åldersperspektivet stämde extra bra eftersom man ser tydligt den lilla oskuldsfulla flickan  i henne.Ankas Måne eller beroende av känslomässig trygghet är placerad i Tvillingarna. Här är det viktigt med kommunikation och rörelse socialt. Det är också viktigt med ett mer seriöst vardagligt arbete. Därför får aktiviteten i Ankas liv säkert mer fokus på arbete och att prestera något, kanske när det gäller hennes företagande. Det finns här också en kritisk hållning till det sociala och till människor som inte stödjer individen.

Ankas Venus, eller visionen om livet, är placerad i början av Väduren. Det innebär att det säkert finns storslagna planer om ett rikt liv med mycket socialt liv och spännande aktiviteter som helt utgår från individen. Åtminstone i tvrutan ser det ut som Anka redan lever sin vision fullt och fast. alla de ingredienser som nu finns i hennes liv verkar stödja denna visionen, till och med frihet från det hindrande äktenskapet.

Ankas Mars, eller självbevarelsedrift, är placerad i slutet av Stenbocken. Det innebär främst två saker som jag ser det. När anka blir kränkt eller vill hävda sig själv visar hon antingen upp sig själv som en stark och stälvständig individ som är högpresterande eller så knyter hon an mycket familjärt till sin omgivning. Det beror säkert mycket på vilken position hon har i förhållande till sin omgivning vid det speciella tillfället.

Ankas Jupiter, eller känsla av möjligheter och expansion, är placerad i Skyttens tecken. Den egna självständiga aktiviteten är här mycket viktigt. i Oxen är kompisarna avgörande till skillnad från Skytten där den så att säga ensamma prestationen är viktigast. Detta kan säkert skapa de problem och den dynamik vi ser i Ankas personlighet. En sida som är mycket beroende av omgivningen och en sida som är respektlös och självständig.

Ankas Saturnus, eller den energi som omgivningen ser, är placerad i slutet av Oxen. I slutet av Oxen är man till skillnad från i början av Oxen med i gänget. Här förhandlar man om vad som skall göras. Därför kan säkert Anka stöta på vissa begränsningar när hon avvisar omgivningen och sticker iväg. Det är en känsla som jag fått när vi ser henna på tv. Det finns en tendens att sticka när det inte passar. Detta förväntar sig inte omgivningen. Det är säkert bättre att vara oförskämd än avvisande i andras ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar