fredag 11 februari 2011

I Fokus - Jessica Andersson

Det var tuft förra veckan med samban men det gick bra för Jessica Andersson i Let´s Dance. Nu är det dags ikväll igen. Här kommer en kort astrologisk analys.


Jessica Andersson är född 27 oktober i Skorpionens tecken. I början av Skorpionens tecken finns det en stark tro på den egna styrkan och ett individualistiskt synsätt. Det innebär att Andersson utgår från sig själv och den egna strävan i olika projekt mm. De som är födda på hösten är ofta inte så beroende av gruppdynamik och samarbete som de födda på våren. Man gör gärna lite som man vill och utgår från personliga ideal och hur man skall vara mot varandra i relationer istället för gruppnormen och andra sociala regler. Skorpionen är mycket bra på att tolka personliga egenskaper och på att genomskåda individer som försöker få egna fördelar på olika sätt. Det är också viktigt att bli stimulerad känslomässigt på  det personliga planet. Den stimulans på det sociala planet som finns på våren saknas ofta på hösten.

Jessicas Venus, eller vision i livet hon ser framför sig, är placerad i Skytten. Det innebär att frihet och självständighet är viktigt. I den vision Andersson försöker förverkliga får alla lov att göra vad de vill i en känsla av frihet, att leva tillsammans men ändå få lov att vara självständig. Resor och intressanta projekt kan också vara viktigt men framför allt att man har resurser av olika slag i livet.

Jessicas Mars, eller självbevarelsedrift, är placerad mellan Väduren och Oxen. Denna placering är i motsatsförhållande till Solen i början på Skorpionen. Mars är individens förhållande till den yttre omgivningen. Därför finns säkert två sidor hos Andersson. Det ena är den Skorpion jag beskrev tidigare och den andra en mer stramt social sida som utgår från lätthet i livet och från gruppsamverkan och samarbete. Detta skapar säkert konflikter i livet efftersom hon inte egentligen är sådan som person. Jag tror att Jessica är  mer "bitchig" än vad vi får se i rutan. Det finns säkert en lite mer arg och frågasättande sida under ytan som mer kan ta för sig i livet.Jessicas Jupiter, eller individen som företag, är placerad i början av Vattumannen. Här ser vi en stabil, ambisiös och ofta hårt arbetande sida som inger förtroende hos omgivningen. Denna placeringen motsvarar Buffeln i det kinesiska horoskopet. Det finns en konservativ sida som gärna uppmuntrar att man håller sig till gamla fotspår. Det finns också en sida som har ett ädelt uttryck i det sociala och som håller sig inom de markerade linjerna. Eftersom motgångar kan vara svåra att hantera är det viktigt för Buffeln att komma upp på vägen igen så snabbt som möjligt.

Jessicas Saturnus, eller den energi omgivningen uppfattar, är placerad i början av Kräftan. Därför förvantar sig omgivningen en känsla av förståelse för sociala omständigheter och svårigheter. Den förväntar sig också en vilja till lätthet och enkelhet - en slags "casual" förhållningsätt där man inte är så noga i relationer och i gemenskapen, att alla så att säga kan komma in i det inre rummet och bara vara, Detta kan säkert skapa begränsningar hos Andersson som tvärtom kan vara mycket noga med stil och ett mer rent uttryckssätt i det sociala. Jag tror inte heller att hon är speciellt intresserad av sociala svårigheter hos andra utan är säkert mer intresserad av att stötta individer som har problem i det vardagliga. Höstens tecken tycker istället ofta att sociala problem är självförvållade.

Vi kanske får se en Jessica Andersson framöver som med tiden blir lite mer kaxig och vågar säga ifrån lite mer. Jag själv blev förvånad och lite förbannad när hon blev helt nerskriven i melodifestivalen för sexchock och utmanande klädsel, det var ju totalt oskyldigt och på gränsen till harmlöst. Här finns nog lite av Saturnus begränsningar och omgivningens förväntningar som Andersson får kämpa mot. Vi önskar henne lycka till i Let´s Dance.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar