onsdag 13 april 2011

I Fokus - Lisa Miskovsky

Lisa Miskovsky är aktuell i Körslaget och är nu en av fyra kvar. Kolla in den nya videon "Got a Friend" nedan. Vårturnen har också startat som till exempel vi Boråsare kan glädja oss åt. Här kommer en kort astrologisk analys.Lisa Miskovsky är född den 9:e mars i Fiskarnas tecken. Det finns ofta en konsnärlig ådra i Fiskarna och vi hittar fler Fiskar än genomsnittet bland tecknen som är artister. Med trygga relationer i ryggen är Fiskar ofta modiga och frammåt i det sociala. Temat för Fiskarna är relationer och känslomässig motaglighet och utstrålning. Friktionen är mellan den egna fria sociala aktiviteten och relationer och förväntningar på andra. Fisken ställer krav på relationer för att få utrymme för sig själv - annars tvingas den lägga sig platt och passiv.Det är i detta område Fiskarnas huvudsakliga psykologi finns.

Miskovsky har, Merkurius och den aktiva livsbyggande och logiska tanken i Vattumannen ganska långt ifrån Solen i Fiskarna. Därför ser vi inte riktigt den sprudlande och känslomässiga Fisken. Istället får vi se den lite socialt korrekta och självsäkra Vattumannen som inte har så stort behov av att ge sig ut i världen, och är därmed heller inte utstrålar så mycket relationskänslosamhet. Den håller sig till sin trygga sociala grupp med ett begränsat antal utvalda individer. Därför är Miskovsky säkert också bra på att organisera och planera sitt liv.

På Merkurius mosvarande sida om Solen i Väduren finns Vulkanus, planeten då tiden står stilla, då vi bara är. Kolla bild på zodiaken - Solen i centrum flankerad av Merurius och Vulkanus (inte markerad på bilden men ligger sammanblandad med Venus som ni kan se). Detta inflytande får för det mesta mycket utrymme som artist - tiden står ju stilla när man upplever musiken. I Väduren kan denna glädje av att tiden står stilla bli extra stark för i Väduren är den roliga spännande aktiviteten tillsammans med andra viktigare än de egna personliga omständigheterna och tunga relationskänslor. Därför tror jag Miskovskys Fisk inflytande hamnar i bakgrunden. Detta kan tyvärr skapa en splittring i livet där individen dras mellan tryggheten i relationer och tryggheten av tillhörighet i ett socialt nätverk, två olika synsätt. Att Venus är sammanblandad med Vulkanus förstärker förmågan till konstnärligt skapande och betonar glädjen och skönheten i livet.


Med Månen, och behovet av känslomässig trygghet i Vattumannen, och Mars, självbevarelsedrift, också placerad i Vattumannen så förstärks behovet av trygga sociala ramar med ett fåtal relationer. Den egna personliga hållningen i olika frågor är ofta stark och det är viktigt med inflytande över sin omgivning.

Med Jupiter, och individen som företag, i mellan Fiskarna och Väduren som motsvarar det kinesiska tecknet Tigern och Katten så står Miskovsky med ena foten i vintern och den andra i våren..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar