tisdag 14 december 2010

I Fokus - Jay Smith

Ja - nu är Idol avgjort och vi har en vinnare - Jay Smith. Olle Hedberg åkte ut förra veckan så nu var det Jay och Minnah Karlsson kvar. Här kommer en kort astrologisk analys av Jays horoskop.


Jay Smith är född den 29 april och är en tidig Oxe. Under denna tid på året är det ofta många som vill ha din uppmärksamhet och vill att du skall vara delaktig i olika projekt. Därför Skapas en stabilitet i Oxens förhållningssätt till omgivningen. Alla viljor och all vardaglig och social oreda kräver att individen står stadigt på jorden. För att få inflytande och vara någon som andra vänder sig till och lutar sig mot är det viktigt att åtminstone framstå som lugn. Ilskan finns ofta under ytan. I början på Oxen är det lika viktigt med aktiviteten som i början av Väduren men här är det mer kompisarna som gäller och inte bara alla roliga aktiviteter. Vårens barn och Oxen ser också dynamiken mellan man och kvinna som något önskvärt - skillnader som inte motarbetas utan uppmuntras. Därför får de ofta sin beskärda del av kakan.Jay Har en framgångskonstellation mellan Solen, Merkurius, Venus och Mars som alla är i början på Oxen och vars mittpunkt hamnar på Solen. Merkurius nära Solen ger en nära kontakt med sig själv som individ och en smarthet i det sociala mönster som soltecknet har. Mars och Venus ihop genom Solen ger en förmåga att tankemässigt ta till vara på Venus vision och skapa möjligheter att uttrycka den genom Mars. Som Oxe vill man ofta att andra skall hjälpa till genom att bara indikera att man själv vill. Mycket socialt smart.

En intressant aspekt eller sammanblandning i Jays horoskop är mellan Jupiter och Saturnus i början på Vågen. Solen är så som man känner att man själv är medan Saturnus är sådan som omgivningen tycker att man är. Detta skapar ofta begränsningar i en individs liv. Jupiter är hur man ofta uttrycker sig utåtriktat i det sociala. Med Jupiter nära Saturnus minimerar man ofta dessa begränsningar - man använder energin på rätt sätt. både Oxen och Vågen styrs också av Venus - en sida hos sig själv som hellre pratar visioner och planer än konfronterar sin omgivning. Oxen är mycket beroende av stabilitet i omgivningen medan vågen rör sig fritt i den. Vågen är som en liten fisk i ett litet fiskstim som simmar runt alla andra fiskar. Oxen är fisken i mitten som försöker få de andra fiskarna att säga till fiskstimmet att sluta simma omkring. Det gäller nog för Jay att haka på just fiskstimmet nu när energin är riktad mot just honom.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar