söndag 19 december 2010

I Fokus - Per Gessle

Den 11 februari släpper Roxette sitt nya album ”Charm school”. Albumet består av tolv nyinspelade låtar som i ett pressmeddelande beskrivs som ”uppdaterat klassiskt Roxette”. Den 10 januari släpps första singeln ”She’s got nothing on (but the radio)”. Här kommer en kort astrologisk analys av Per gessles horoskop.Per Gessle fyller snart år - den 12:e januari i Stenbockens tecken. Nyårslöften är något som kan prägla individen född i början på året. Det är en ny period som väntar med med ljusare dygn och varmare väder. Därför blir ofta just nyårsafton en språngbräda till ett mer disciplinerat liv. Balansgången mellan disciplin och viljan till känslomässigt välbefinnande präglar ofta Stenbocken.

Stöter du på en Stenbock handlar det för det mesta om din och Stenbockens personliga strävan framöver - det kan handla om olika idéer och planer, olika projekt som man kanske skulle starta upp och i största allmänhet saker som berör individens strävan på olika sätt. Gessle verkar vara urtypen för Stenbocken - mycket ambitiös och målinriktad - lågmäld och förnöjsam - behaglig och omhändertagande.Men Gessle har flera andra inre personliga delar som kan ha haft inflytande på hans framgångsrika karriär. Merkurius är sammanblandad med eller i konjunktion med Saturnus i början av Stenbocken. På andra sidan om Solen på samma avstånd som Merkurius har till Solen finns den dolda planeten Vulkanus - alltså i Vattumannen. Saturnus är individens yttre utstrålning. När den livsbyggande och logiska tänkandets planet Merkurius är placerade ihop med Saturnus stöter individen inte på något direkt motstånd från omgivningen - man gillar helt enkelt individen. Just i början av Stenbocken har individen nästan totalt underkastat sig familjen och sina känslomässiga relationer. Om sedan den yttre omgivningen och det sociala i form av Saturnus kräver samma underkastelse kan jag tänka mig att det känns mycket belastande i Gessles liv - att vara allas nallebjörn både hemma och på jobbet och i media.

Räddningen är bland annat Vulkanus placering i Vattumannen. Planeten där tiden står stilla och en symbol för dygnet och arbetsdagen motsvarar runt 09.15 för Gessle. Därför blir arbetsdagen med fasta rutiner avgörande för Gessles välbefinnande. på morgonen är just samarbete och planering viktig. Därför anses säkert också Gessle som en strateg och med talang för organisation och företagande.

Jupiter är individen som företag. Den ger en vilja till expansion och skapar möjligheter till sig själv. Gessles placering i Skorpionen motsvaras av Hunden i det kinesiska horoskopet. Däför finns det sidor i Gessles sociala agerande som är trofast och lojalt med ett i grunden positivt sinnelag. Det finns en målmedvetenhet och självständighet som utgår från det egna sociala nätverket. Placeringen förstärker en målmedveten strävan där individen omger sig med ett utvalt nätverk av lojala medarbetare. Det är säkert endast när nytt material skall presenteras som Gessle är direkt socialt utåtriktad mot media - annars är det främst ett antal personliga kontakter som värderas.

Gessles horoskop är mycket individualistiskt, förutom en personlig planet - Mars som är placerad i Oxen. Detta är förmodligen språngbrädan utåt. Utan den kanske Gessle inte haft någon drivkraft att ge sig ut i det sociala med sitt artisteri. Mars som är den manliga drivkraften är mycket socialt centrerad i Oxen och har inga problem att vara i vardagsvimlet. Men det finns säkert en underliggande känsla av tvång när Mars tvingar Gessle att ta dessa utåtriktade steg.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar