torsdag 9 december 2010

I Fokus - Marie Serneholt

Marie Serneholt är klar som programledare i melodifestivalen nu i vår tillsammans med Rickard Olsson. Serneholt är en sångare som började sin karriär A-Teens som sjöng ABBA-covers och har även gjort en del på egen hand. Hon driver också den välbesökta bloggen marie.elle.se.


Marie Serneholt är född den 11:e juli och Kräfta. Under juli är det högsommar och semestertider. De vardagliga aktiviteterna är viktiga och då främst roliga och stimulerande aktiviter tillsammans med familj och vänner. Under semestern är man ganska avslappnad och naturlig i det sociala umgänget och kan ofta tillåta sig att bjuda på sig själv. Det är en lätt sinnestämning som värderas men beroendet av  relationer och umgänge gör att man ofta får konfrontera andras viljor. Det handlar inte om vad som är rätt och fel utan att få andra att inse sitt eget bästa och att bry sig om just mig. När Kräftan kommer utanför sin inre krets och vågar sig ut i världen är den ofta den världsvane. Den kritiska och utvärderande hållningen mot andra människor gör att Kräftan kan hantera det sociala spelet och utgå från sig själv.

Merkurius och det logiska tänkandet är helt sammanblandat med Solen hos Serneholt. Det innebär att hon har så att säga kontakt med sig själv. Denna konjunktion ger ett fokuserat och smart förhållningssätt mot omgivningen där hon utnyttjar sina talanger väl - kanske lite väl självupptaget ibland kan jag tänka mig.

Spännande i Serneholts horoskop är mittpunkten mellan Månen i Lejonet och Mars i Kräftan är över Solen/Mekurius. Detta skapar en vilja som styrs känslomässigt och som skapar en stark målmedvetenhet. Det kan finnas en tendens att fly från dem som bryr sig om men som är obekväma i livet och istället absorbera Månens energier i början på Lejonet som kan innebära en sprudlande känslomässighet på ett ytligt plan. Kombinationen ger en personlig och öppen individ socialt men som är sträng mot sig själv och andra.

Det finns två tunga aspekter i Serneholts horoskop. Det ena är en stark sammanblandning mellan Pluto och Saturnus i Slutet av vågen. Aspekten är inte direkt i ett negativt förhållande till Solen i Kräftan men inte långt ifrån. Saturnus är de energier som omgivnigen uppfattar hos individen och som den förväntar sig att individen skall uttrycka. Pluto är ett maktcentrum som vill hålla individen på plats och göra så att den inordnar sig i mönstret. Det stora problemet är att Saturnus energier i slutet av Vågen är mycket behagligt känslomässiga men skapar förväntningar på ett självutlämnade förhållningssätt - ett sätt som Serneholt säkert har mycket svårt att förstå. Gruppen som Kräftan har ett dynamiskt och kritiskt förhållande till struntar Vågen helt i. Därför kan det vara mycket viktigt med en lågmäld ödmjukhet.

Den andra aspekten är en sammanblandning av Jupiter och Uranus i Skytten - en ofta positiv aspekt. I skytten ger både Jupiter och Uranus ett positivt förhållningssätt till livet. Jupiter ser möjligheter för sig själv och sin egna strävan i livet och framförallt en stark känsla av frihet och oberoende. Uranus genom
Skytten på 80-talet skapade ett samhällsklimat som var positivt på gänsen till lite naivt, med tillväxt, spekulation och yuppies.

Anledningen till att Serneholt är aktuell och fick förfrågan om programledarjobbet är förmodligen att det även nu finns en sammanblandning mellan Jupiter och Uranus nästan 120 grader från Serneholts placering - en positiv aspekt. Samhällsklimatet nu i slutet av Fiskarna/ början Väduren uppskattar den tidiga Skyttens energier som också för det mesta är positiva och glada.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar