söndag 12 december 2010

Par i Fokus - Victoria och Daniel

Det har varit Nobelfest och alla tidningar diskuterar klänningar och vem som dansat med vem. Prinsessan Madeleine kommer inte på grund av alla skriverier om kungen. Prinsessan Victoria och Prins Daniel verkar har varit förskonade från den negativa publicitet som drabbat både kungen och drottningen. Här kommer en kort astrologisk analys. Jag refererar till Daniel och Victoria även om de är högheter och har titlar mm.

Precis som Serneholt som jag skrev om tidigare är Victoria en sen Kräfta född den 14:e juli. Att ha kontroll över den egna aktiviteten är viktig och att ha inflytande över en i regel färdig social spelplan kan känneteckna denna placeringen. Vardaglighet och roliga aktiviteter tillsammans med trygga relationer är viktigt. det finns ofta ett världsvans förhållningssätt hos Kräftan som delar med sig till omgivningen av egna glädjeämnen men som också har en stor integritet och är knivskarp när det gäller gränser.

Daniel är född den 15:e september och är en sen Jungfru. både Kräftan och jungfrun är vardagscentrerade. Det innebär att de utgår från sina egna möjligheter i det vardagliga och sociala - de vill själva ha kontroll över sociala omständigheter. Kräftan är mer beroende av det sociala nätverket än Jungfrun som ofta nöjer sig med vissa utvalda gemenskaper. Kräftan vill stimulera sig själv med en intressant vardag medan Jungfrun mer arbetar med det vardagliga och ställer upp för andra, Kräftan vill att andra skall dela på vardagen och kan därför vara krävande.Victoria har Saturnus placerad i Lejonet. Det innebär att hennes energimässiga utstrålning är mer lätt och fast än hur hon känner inombords. Kräftan är beroende av omgivningens gillande och kan ha svårt att skilja på olika sorters kritik. Lejonet är också beroende av beröm men kan skaka av sig negativ publicitet på ett helt annat sätt. Eftersom Victoria är mycket privat offentligt blir detta dock inget problem för henne. Victorias sol i Kräftan och Daniels sol i Jungfrun möts ungefär halvvägs i Victorias Saturnusplacering. Därför balanserar Daniel upp Victoria utåt och paret känns trovärdigt och äkta. Placeringen i Lejonet är också så att säga kungligt. Makthavaren som är känslomässigt oberörd och vardagligt lätt och öppen finns i denna placering såsom Obama, Reinfeldt och flera andra amerikanska presidenter såsom Bill Clinton. Därför tycker många att Victoria skall ta över redan nu.
Daniels Saturnus är placerad i början på Kräftan. Detta ger en utsrålning som inte riktigt motsvarar Jungfruns lite strama förhållningssätt. Det ger tvärtom en mer känslosam utstrålning som ger sken av en vilja att bry sig om de utsatta i samhället och en vilja att bygga en trygg familj. Denna sida attraheras Victoria av som har sin måne och vilja till känslomässig trygghet placerad på samma ställe i Kräftan. Daniels Merkurius i Vågen och Sol i Jungfrun ger helt andra intressen. Det är snarare gymträning och idrott och att stötta människor som har svårt att stimulera sig själva i vardagen än att stötta utsatta i samhället. Att Daniel bryr sig mindre om denna målgrupp än han kanske gör sken av kan vara tufft för Victoria att ta till sig. Men Daniel är ändå en guldgruva för Victoria när det gäller fritiden och olika aktiviteter.


Att Daniel Hamnat i den position han har nu kan man se i horoskopet. Med Pluto i stark konjunktion eller sammanblandning med Mekurius i Vågen skapas en starkt maktcentrum. Merkurius tankar på livet och livsbyggande förstärks av den viljeaspekt Pluto ger. Pluto är ett trygghetskapande nätverk som arbetar under ytan och som inte styrs av samma regler och normer som i samhället i övrigt. För att passa in måste man ta död på sig själv, för Pluto är dödens rike. Denna enorma uppoffring verkar faktiskt Daniel tagit sig igenom med bravur. Daniel kan säkert med åren ta sig långt i dessa sammanhang, något vi aldrig får veta. Vi vet det om han verkar få ett större erkännande än han verkar förtjäna bland samhällseliten. Under 2004 hände något. Pluto i transit hade en kraftig aspekt till Daniels Pluto. Det skedde någon typ av kraftig konfrontation som var påfrestande men som gynnade Daniel och Victoria. Blev relationen uppdagad eller godkände kungafamiljen relationen?

jag ser lite av den sportige prins Bertil i Daniel som säkert med tiden får möjlighet att utveckla olika intressen. Victorias och Daniels horoskop verkar stabila ihop, men inte utan konflikter verkar det - men det har väl alla. Det viktiga är att man alltid reder ut allt innan läggdags.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar