måndag 13 december 2010

Planeterna idag - 13:e december - Pluto och Mars

Hur ser det ut idag i samhället och hur kan vi koppla det till planeternas placering? Jag kommer att skriva om detta lite då och då.

Vi börjar med Pluto. Pluto är samhället som en enhet när det är i sitt inre rum. När vi stänger in oss i vårt rum kan vi tillåta oss att vara som vi är med alla våra låga tankar och sidor. Dessa sidor begränsas i det sociala av lagar och kulturella normer och regler samt av vår etik och moral. De som mest påtagligt uttrycker denna energi i det dagliga livet är tonåringar som vill protestera mot vuxenvärlden. Här kan vi åtminstone få en aning om vad dagens Pluto har att erbjuda. Wikileaksarbete påminner lite om den uppgift Pluto har - att lyfta fram och avslöja - även om Pluto också i sitt väsen är trygghetsskapande - ett rum att vara i.Just nu är det en frigjord sexualitet där det finns mycket få begränsningar. Tatueringar, grova våldsfilmer, Mycket djävuls- och rövarsymboler även i rosa till små barn (Detta är dock säkert ett uttryck för Uranus i Fiskarnas mer romantiska sida). Bland makteliten smids säkert också planer nu när de sitter i knät på varandra i Stenbocken. Kort sagt Pluto i Stenbocken släpper allt känslomässigt välbefinnande löst och föreningar sker på olika nivåer.Detta skapar efterhand oro och depression eftersom passiviteten skapar död och fastlåsthet, vi blir beroende av begär på ett sätt som drar ner oss utan att egentligen tillfredställa oss. Eftersom en del kommer upp till ytan blir vi medvetna om oss själva och kan släppa taget om det. Det skapas också efterhand en mättnad på det mörka och låga som ger en vilja efter någonting annat - att använda de låga energierna till familjeskapande och till kärleksfulla relationer istället för allt destruktivt. Men detta är Uranus uppgift. Pluto förtsätter att vara dödens rike.

Vi kan också trösta oss med att Pluto på ett högre plan befolkas av individer och grupper som arbetar med att lysa upp himlen med stjärnor, som har en strålglans och utstrålning och som ger oss hopp inför framtiden.Just nu går Mars och samhällets utåtriktade manliga sida över Pluto i Stenbocken. Det innebär att Pluto kan hitta utåtriktade aukoriteter på olika plan för att uttrycka sin vilja. vi får se om det dyker upp något  inom de närmaste dagarna.

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar