torsdag 2 december 2010

I Fokus - Petra September Marklund

"Så mycket bättre" är undehållande och bra - men precis som i den här bloggen domenerar männen.
Det skall  bli ändring på det framöver. Vi börjar med en kort astrologisk analys av Petra September Marklund idag och fortsätter med Lillbabs i morgon.


September släppte sitt debutalbum 2000 och har haft en hel del listframgångar i både Sverige och utlandet. Petra September Marklund är född den 12:e september och Jungfru. I september ersätts sommaren av mild höst och sommaraktiviterna ersätts av mer seriösa vardagliga aktiviteter. Det blir viktigt med en seriös strävan och ett ordnat liv. Vardagen och att vara sig själv blir viktigt - den ideala vardagen. Jag vet inte vilket hus September idealiserar och ser framför sig men inom detta område blir det viktigt att hålla rent och nystädat. Detta är symboliskt för det kan handla om rena relationer, ren framgångssträvan eller rena sociala kontakter osv. Det som definierar just vardagen är att styra det yttre vardagliga själv. För September blir den vardagliga gemenskapen viktig, dvs. att själv skapa och ha kontroll över sina känslomässiga band till andra människor, helst utan konfrontationer och konflikter. Därför har Jungfrun ofta ett kritiskt sinne och ilska under all disciplinerad yta. Men Jungfrun och säkert också September ger ofta av sig själva och ser som sin uppgift att andra skall ha det bra, den ställer ofta höga krav på sig själv.


Med merkurius i början av Jungfrun så blir det livsbyggande tankemönstret strikt vardagligt med planering och organisation. Här finns det också ett avvisande och en kyla. På motsvarande sida om solen finns Vulkanus i början av Vågen. Denna sida framträder när tiden så att säga står stilla eller när det inte finns någon direkt strävan i livet - livsbyggandets motsats. Här framträder en sprudlande och glad sida som tvärtemot organiserad vardaglighet är kan verka ganska slarvig och självständigt oberoende från regler. September har säkert användning för denna sida på scenen.

Venus och visionen om livet är placerad i mitten av Vågen. Septembers vision innehåller en eller flera viktiga stimulerande aktiviteter framför sig. Vid sidan om dessa finns det en mängd vänner som delar intresset för denna eller dessa aktiviter - att ha roligt med sina kompisar helt enkelt.

Mars är förhållningssättet till det yttre livet och placerad i mitten av Skytten. Att snacka ihop sig med individer i omgivningen och lobba för att få sin vilja igenom med en och en i omgivningen är en sida av denna placering. Att sträva bort från problem istället för att konfrontera dem och att förföra en omgivning som reagerar mot individen är andra sätt att agera om man har Mars i Skytten.

Jupiter och Individen som företag är placerad i Stenbocken. Detta ger ett charmigt och mycket ambisiöst agerande. Det kan dock finnas en förmåga till negativitet och trångsynthet. Andra sidor i Septembers sociala agerande kan vara att njuta av livets goda, en sällskaplig sida som älskar umgänge men som också är sårbar.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar