lördag 11 december 2010

Skytten och Tvillingarna - en stressig tid


Julen börjar närma sig och allt skall vara klart till jul. Alla praktiska förberedelser skall göras – julklappar, mat och en massa annat till festligheterna skall inhandlas, allt skall städas och göras inordning hemma, och är det saker med inredning som inte är klara så skall det göras nu.Alla projekt skall avslutas – projekt och arbeten på jobbet eller på skolan skall slutföras och redovisas. Deadline är nästan alltid veckan innan ledigheten. Alla vill vara klara och fast man har nog med sitt så skall andra ha hjälp också.

De gemenskaper som inte riktigt tillhör familjen och de närmaste skall på något sätt firas innan jul. Jobbet bjuder på julbord, föreningen och skolan skall ha avslutning med fika och beröm för goda prestationer. Julkort är också viktigt för många.

Ofta känner skytten den här stressen inombords – hela året runt, att aldrig bli klar utan försöka få ihop allting så att alla blir nöjda. Det är vila och att få njuta och koppla av som Skytten längtar efter, att få slå sig till ro med sina närmaste och planera för framtiden, att bara få tänka på sig själv och sina närmaste.Ungefär samma tema har Tvillingarna som skall förbereda sig inför semestern. Här handlar det mer om aktiviteter och att komma överens om vad som skall göras, var vi skall åka i år och vilka vi skall träffa på semestern. På våren och sommaren är det också mer viktigt att arbeta i team än på hösten.

Samarbete blir viktigare för Tvillingen än för Skytten och att få hjälp med de praktiska göromålen. Alla måste dra åt samma håll för att semestern skall bli bra. Därför blir det också ett annat fokus på relationer för Tvillingen - ställer verkligen omgivningen upp för mig som själv sliter halvt ihjäl mig och bryr mig om och tänker på alla?

Även innan semestern och midsommar skall allt avslutas både på fritiden och på jobbet. Detta kan skapa problem om det är varmt och skönt ute och vissa vill starta upp semestern tidigare än andra. Det samma gäller innan jul fast reaktionen blir lite olika. För Skytten skapas det irritation om den får dra ett större lass än planerat och för Tvillingen skapas det irritation om vissa faller undan och inte hjälper till. Det ena utgår från det vardagliga och det andra från relationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar