måndag 6 december 2010

I Fokus - Mikael Persbrandt

Mikael Persbrandt är aktuell för en roll i "The Hobbit" en mycket påkostad Hollywoodproduktion med Peter Jackson som regisör. Han regiserade ju även Sagan om ringen- triologin. Skall bli spännade att få veta vilken roll han skall spela - kanske en hobbit. Här kommer en kort astrologisk analys.Persbrandt är en sen Jungfru på gränsen till Vågen. Här sker en övergång från en vardagscentrering till en mer individuell centrering. Ett intresse för det vardagliga och för att sy ihop alla vardagliga gemenskaper och aktiviteter ersätts av en friare hållning där individen utgår mer från sig själv. I slutet av ungfrun inser individen att det inte går att upprätthålla en perfekt vardag eftersom omgivningen ändå bara gör som dom vill. Däremot kan roliga och spännande aktiviteter med kompisarna ge andra typer av belöningar. Det fria livet lockar för en sen Jungfru samtidigt som det finns en besvikelse över människorna. Därför kan det finnas en respektlöshet i det vardagliga och en vilja att mer ta hand om dem som ställer upp än att ställa upp för dem som inte bjuder till.Med Merkurius nära Solen men mer in i Jungfrun så finns det ett kritiskt sinnelag mot dem som inte gör hemläxan i sin vardag. Persbrandts temperament är inte typiskt för just Jungfrun utan är säkert en sida som lockas fram av husplaceringen - det område man agerar inom och ser framför sig. Jag kan tänka mig att han ser vinter/vår-tecken och dominanta individer som konspirerar.

Med Venus i Vågen har säkert Persbrandt en vision om livet som innebär lite friare gemenskaper som utgår från roliga aktiviteter. Den världsvane herren i sociala sammanhang som rör sig fritt bland olika typer av individer kan vara en nyans av denna vision. Det verkar som Persbrandt i viss mån lever sin vision redan.

Med Månen emellan Skorpionen och Skytten finns det en avgrund av mörka, låga och fastlåsande energier som verkar både skrämmande och samtidigt lockande. Det är detta mörker som framträder i Beck-filmerna och som Persbrandt säkert har införlivat i sitt alter ego Gunvald. Månen är det svarta hål där individen tillåter sig själv att uttrycka sina låga sidor. Men Månen är de enegier individen möter och har inget med det egna agerandet att göra.

Persbrandts manliga perspektiv och självbevarelsedriften är placerad i början av Skorpionen. Detta ger en stark tro på den egna styrkan om individen blir kränkt eller på annat sätt känner sig utsatt. Här finns en "jag skall fan mig visa dom" mentalitet som är mycket fast och orubblig i sitt agerande. Här finns också en tro på den rena och fina relationen mellan människor och en vilja att försvara individer som blir utsatta och orättvist behandlade.

Med Saturnus i Vattumannen kan Persbrandt känna sig begränsad på olika sätt. Omgivningen ser en fast individ som skänker fasthet och stabilitet till relationer i omgivningen och som i övrigt överordnar sig omgivningen med kyla och avvisande. Gruppen och samhörigheten och att ha en egen uppfattning i den verkar centralt enligt omgivningen. Men vi får inte riktigt vad vi förväntar oss. Saturnus är de energier vi fått oss tilldelade i förhållande till gruppen och som vi utstrålar. Med Solen mellan Jungfrun och Vågen blir den lekfulla Persbrandt hela tiden missuppfattad. Det finns en kraftfull vardaglig stabilitet i Solens placering men ingen superhjälte i en nallebjörns skepnad som omgivningen vill ha. Om inte Persbrandt flyr in i Vågen och skorpionen kanske vi får se denna självuppoffrande starka sida i "The Hobbit".Peter Jackson, regisören, är Skorpion med Solen exakt placerad över Persbrandts Marsplacering. Detta är mycket intressant! Förmodligen kommer Persbrandt åtminsone i början av inspelningen konstant uttrycka sin Mars eftersom jag antar att en sådan utmaning lockar fram självbevarelsedriften. Detta ganska känslosamma och fokuserade uttrycksätt är Jackson mycket bekväm med. Därför kommer samarbetet bli bra och vi får säkert vara stolta över våran Persbrandt.

.

1 kommentar:

  1. Jeg forstår ikke, du laver Mikaels horoskop ud fra d. 23.09.1963? Hvis man googler Michael, står der, at han er født d. 25.09.1963

    SvaraRadera