tisdag 8 mars 2011

Det Kinesiska horoskopet - Jupiter i Tvillingarna - Ormen

Denna vecka kan ni läsa lite om det inflytande Jupiter har i vårat liv på astrologirummet.com. Jupiters inflytande och vandring genom zodiaken beskrivs i det kinesiska horoskopet. Därför blir det en hel del om kändisar i de olika kinesiska tecknen framöver. Vi börjar med Ormen som motsvarar Jupiter i Tvillingarna. Här nedan kommer några egenskaper som kineserna ger Ormen och som jag tror stämmer till stor del. Ni som är födda 1941, 53, 65, 77, 89 och 2001 är förmodligen Ormar - det kan skilja något. De här nedan som är födda under Ormens inflytande på sommaren är J. K. Rowling, Fredrik Reinfeldt och E- Type, och på vintern är Shakira, Ola Salo och Patrik Sjöberg, och på våren och hösten är Tony Blair respektive Henrik Dorsin.

J.K. Rowling

I Edens lustgård bjöd ormen Eva att äta av den förbjudna frukten och fick därmed Gud att fördöma henne och Adam och kasta ut dem ur paradiset. I bibeln står sedan att läsa hur Gud förbannade ormen för hans handling, något som var mycket orättvist, eftersom det ju var Gud och inte den stackars ormen som tillverkat frukten.

Kalla en kines för en orm och han eller hon lyser upp, eftersom du knappast kan ge en finare komplimang.

Ormen är själv född i klokhetens tecken och respekterad överallt i Asien. Hon tros föra tur och lycka med sig både när det gäller kärlek och pengar.
Henrik dorsin

E-Type

Fredrik ReinfeldtVid sidan av sin förmåga att förhäxa och ta någon i besittning, har Ormen också ofta en högst personlig moraluppfattning. Det är ofta inga problem för en Orm att ha affärer vid sidan om.


Patrik Sjöberg


Precis som Draken använder Ormen sin sexualitet som en del av sin livskraft, som en handling med vars hjälp hon upptäcker sig själv. Ormens kärlek är ofta av det själviska, bindande slaget.

Shakira

Ormens klokhet påminner om hennes ägandebegär, något som snabbt visar sig när den sätts på prov. Men eftersom hennes skarpsinne döljs någonstans i hennes hemlighetsfulla inre, har hon mycket liten kontroll över det.

Ofta yttrar Ormen saker och ting utan att ha en aning om varför eller vad hon menat med det. Det är som om hon styrs av någon inre okänd makt.

Ormar har ofta en förmåga att omfatta ett vitt spektra av filosofiska och religiösa tankegångar och anpassar sig lätt till det religiösa livets passiva och meditativa natur.

ola Salo

En annan av Ormens stora specialiteter är att samla på sig en förmögenhet. Ändå är Ormens förhållande till pengar något av en paradox. Han må vara aldrig så villig att dela med sig, både av sina råd och sin tid, men när det gäller pengar är han inte lika frikostig. Ormar varken lånar ut pengar, investerar dem eller slösar bort dem på sig själva.

Även om Ormar lyssnar noga till goda råd och ofta följer dem, föredrar ändå de flesta att lita på sin egen instinkt och sitt eget goda omdöme. Det är också viktigt att en Orm får gott om tid på sig när hon ska fatta beslut.

Tony Blair

Ormar har sinne för humor och kan, med sina ofta kvicka och observanta inlägg, blåsa liv i vilket sällskap som helst. Ormen använder sig av sin humor i umgängeslivet, dels för att vinna beundran, dels för att avväpna dig.

I det stora hela är Ormar hårt arbetande varelser och långt ifrån lata. När de väl en gång förpliktat sig gentemot sin familj, sin älskade eller sitt företag, sliter de som få andra för att nå sitt mål. Och låt er inte luras av att Ormen verkar reagera långsamt, det är när hon ligger där orörlig, som hon är som mest mentalt aktiv.

Lennart Ekdahl

Ormen spelar många skiftande roller under sin livstid och ömsar ofta skinn..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar