söndag 13 mars 2011

Det kinesiska horoskopet - Jupiter i Fiskarna - Tigern

Jag fortsätter med de kinesiska tecknet Tigern. Ni kan läsa mer om det inflytande Jupiter har i vårat liv på astrologirummet.com. Jupiters inflytande och vandring genom zodiaken beskrivs i det kinesiska horoskopet. Därför blir det en hel del om kändisar i de olika kinesiska tecknen framöver. Vi fortsätter med Tigern som motsvarar Jupiter i Fiskarna. Här nedan kommer några egenskaper som kineserna ger Tigern och som jag tror stämmer till stor del. Ni som är födda 1938, 50, 62, 74, 86, 98 och 2010 har förmodligen Jupiter i det kinesiska tecknet Tigern - det kan skilja något.

De här nedan som är födda under Tigern inflytande på sommaren är Tom Cruise och Camilla Läckberg    och på vintern är Niklas Hjulström. Tigrar som är födda på våren är Nanne Grönwall, Robert Wells och Håkan Hellström och på hösten är Mauro Scocco och Leonardo DiCaprio


Nanne Grönwall


I många asiatiska länder är tigern något av en nationalsymbol och ses som en sorts försäkring mot de tre stora olyckorna: eld, stöld och onda andar. Inget djur på jorden förenar i lika hög grad skönhet och styrka med kraft och mod.

Robert wells


Tigern är både fysiskt och mentalt ett energiknippe som har många idéer. I arbetet är det viktigt att få utlopp för sitt mod och sin fantasi.

Tom Cruise
Mauro Scocco


Men Tigern saknar uthållighet. Det räcker med att se honom springa ett maratonlopp för att förstå att han är en utpräglad sprinter. Hans kraftiga, muskulösa ben är inte byggda för annat än korta och intensiva spurter.


Håkan Hellström

Leonardo DiCaprio


En Tiger utmärker sig ofta oavsett i vilket sammanhang han uppträder. Och försök inte sätta dig på en Tiger. Han älskar hårda tag och skaffar sig ofta övertaget. Tigern är idealistisk och är snabb att hitta fel hos andra. Men trots Tigerns omvittnade styrka och beslutsamhet, saknar han inte motståndare, och det är långtifrån alltid som han går segrande ur striderna.

Camilla Läckberg
Niklas Hjulström

Alla Tigrar har behov av att synas och att vara någon. Detta behöver inte nödvändigtvis betyda att Tigern strävar efter att bli berömd. Men vad han än blir så måste det vara på hans egna villkor.

På grund av Tigerns dynamiska och tyvärr också något otåliga natur, handlar han ofta först och tänker sedan, och utsätter sig ofta för risker.

Tigerns ibland förekommande nedstämdhet och depressioner kan kanske förklaras med att den mängd energi en Tiger lägger ner på ett projekt har en motsvarighet i den mängd besvikelse han känner när projektet ifråga misslyckas. Det är vid sådana tillfällen som Tigern behöver sina vänner bäst och villigt tar emot all den tröst de kan ge.

Och när en Tiger slickar sina sår, ska ingen förvänta sig att han har någon kraft över för andras. Först när han är på jaktstigen igen är han idel öra.

Men en tiger reser sig upp igen. I sin jakt på morgondagens mål har Tigern inte tid att fundera på gårdagens nederlag.

Tigrar tröttnar ofta på sin omgivning både människor och bostäder. De fäster sig ytterst sällan för gott vid en plats. Samma inställning har Tigern också till sina vänner. I början av ett förhållande gör Tigern allt för att framstå i bästa dager och är den perfekta sällskapsmänniskan som ger allt. Men olyckligt nog överlever en Tigers vänskap sällan detta första laddade ögonblick.

Ingen är mer generös än en Tiger, oavsett om det gäller beröm eller pengar. Och ingen är olyckligare när han glöms bort..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar