fredag 18 mars 2011

Katy Perry och Pluto

Jag älskar Katy Perry för hon rör om i grytan utan att vi tar illa upp - och hon gör det säkert ännu mer i USA än här hemma. Skorpionen är Plutos gullgris. Katy Perry är född den 25:e oktober i Skorpionens tecken. På samma placering sammanblandad med Perrys Sol i Skorpionen finns Pluto, dödens planet. Och vad finns under ytan? - ett tema Perry hela tiden lyfter fram och konfronterar oss med.


Pluto är kort och gott en nivå under den vi är, en nivå där vi får utlopp för det vi inte får utlopp i det vardagliga livet.  Dödens rike är en värld där vi inte dör, ett tvärtomrike. Här kan vi göra vad vi vill och vad vår kropp och vårt sinne önskar. Vi kan som tjej kyssa andra tjejer, vi kan gifta oss tre gånger på en natt och sedan skilja oss, och vi skall framför allt leva utan att tänka på konsekvenserna av det vi gör.

Höstens tecken Vågen, Skorpionen och Skytten protesterar mot den kontaktyta som Pluto har i det yttre livet, nämligen Väduren, Oxen och Tvillingarna. De tre vårtecknen har i skydd av gruppen och ramarna och reglerna i livet som regel en vilja att ta del av det livets goda som finns under ytan. Höstens tecken attraherar en mängd mörk känslomässig personlig energi från omgivningen när den frigör sig från gruppens ramar. Här handlar det mer om att frugöra sig från den fastlåsthet denna energi ger. En av Plutos funktion är som en slags slaskhink där vi kan bli av med skräp. Pluto har lite av den funktion som det nattliga festandet har, att få lätta på trycket och bara få vara och njuta tillsammans med andra.

Pluto i kombination med höstens tecken ger en vilja att lyfta fram och avslöja saker som finns under ytan. USA styr främst sommartecknen Kräftan och Lejonet men beskriver ofta tonåringar i Tvillingarna, dessa oskyldiga ungdomar som spelar med i spelet men som har svårt att respektera varandra. Något jag konstant retar mig på men som verkar accepterat i USA är att en individ kan diskutera sin partner med en gemensam vän - mycket kränkande. - typiskt Pluto. Friends är till exempel en serie som jag hade svårt att klara av.

I Pluto kan man göra vad man vill utan att riskera att dö, det är nattens rike, under den tid vi sover.  Vi minns ofta lite av dessa äventyr när vi har ytliga drömmar under morgontimmarna, men i övrigt minns vi ingenting. Att uppleva denna tillvaro och denna värld i vaket tillstånd klarar vi inte av utan att hamna i en kris. Pluto i vaket tillstånd är ett mycket obehagligt tillstånd, som att drömma fast man är vaken, i en totalt overklig tystnad och framför allt totalt svartvitt och med ett mörkt känslomässigt välbefinnande som lockar fram alla våra dåliga sidor och begär. Katy Perry ser till exempel att  det finns begär efter lesbisk sexualitet som stimulerar både män och kvinnor. Hon beskriver tonårslivets festande som är den miljö som främst speglar pluto och den nya låten I.T. handlar mer om något under ytan än om besök från rymden.En fundamental skillnad mellan vårens tecken och höstens är att våren ser sexet som en belöning för gjorda bedrifter i samhällets tjänst, till exempel på firmafesten eller på bröllopsnatten. Hösten ser sexet som något lågt, mörkt och jobbigt som måste tillfredställas för att kunna gå vidare i ljusets tjänst. Därför är det inte svårt att se Katy Perry som just drabbad av en omgivning som egentligen bara ställer till problem för henne.

Sommarens tecken genomskådar orättvisor för de enskilda individerna i det sociasla nätverket, det gäller att anpassa sig till det sociala mönstret och göra rätt för sig. Samhället eller som jag brukar kalla det, vardagen är skrämmande för den enskilda individen. Men de som styr Pluto styr också samhället, fast få en lägre nivå. Därför är det många som reagerer och som genomskådar till exempel frimurarnas dolda och mörka avsikter och agenda under ytan i vårat samhälle. Eliten gynnas i klubben för inbördes beundran och relationsband i detta Plutos mörka gäng gynnas framför prestation.

Plutos inflytande i en individs liv är ofta protesten mot denna dödens grupp av inbördes beundran som har makten, Denna enorma orättvisa reagerar ofta den strävande människan emot, invividen som vill väl och som vill uppnå något för sig själv. Det är protesten mot Pluto vi ofta ser i horoskopet - kampen mot döden, att inte förminskas till ingenting och framför allt bli styrd av människor som vi inte ens gillar.

Katy Perry radar upp hits som lyser upp och protesterar emot just dessa orättvisor, och framförallt visar att vi är "Fireworks" som inte är döda ting styrda av den mörka gruppens makt...Perry har hittat en ingång som verkar funka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar