torsdag 10 mars 2011

Det kinesiska horoskopet - Jupiter i Stenbocken - Råttan

Jag fortsätter med de kinesiska tecknen. Vissa av dem vill man inte bli titulerad. Råtta, Apa, Gris, Buffel och Hund är ju olika själsord i vårt västerländska samhälle. Därför skall vi självklart inte titulera våra kändisar med dessa namn.

Denna vecka kan ni läsa lite om det inflytande Jupiter har i vårat liv på astrologirummet.com. Jupiters inflytande och vandring genom zodiaken beskrivs i det kinesiska horoskopet. Därför blir det en hel del om kändisar i de olika kinesiska tecknen framöver. Vi fortsätter med Råttan som motsvarar Jupiter i Stenbocken. Här nedan kommer några egenskaper som kineserna ger Råttan och som jag tror stämmer till stor del. Ni som är födda 1948, 60, 72, 84, 96 och 2008 har förmodligen Jupiter i det kinesiska tecknet Råttan - det kan skilja något.

De här nedan som är födda under Råttans inflytande på sommaren är Cameron Diaz och Gudrun Schyman och på vintern Pia Sundhage. De nedan som är födda under Råttans inflytande på våren är Peter Harrysson och Hugo Weaving och på hösten, Avril Lavigne, Carin da Silva och Katy Perry.

Råttorna är utomordentligt kloka, lidelsefulla och kreativa varelser, som kan konsten att få ut det bästa av varje dag och att leva som om varje dag var den sista.

Avril Lavigne


Katy Perry

Den suveräne opportunisten som aldrig nekar sig själv någonting är ofta till en stor frossare. Råttan är född med smak för det ljuva livet och är alltid beredd att ta för sig av det. "Lagom" är ett ord som saknas i Råttans vokabulär.
Peter Harrysson

Pia Sundhage

Ingen kan älska med samma glöd och intensitet och ingen väntar sig så mycket i retur.

Råttans rotlösa och nervösa temperament är lättare att förstå om man betänker de svårigheter den har att övervinna i en värld där han ständigt är omgiven av fiender.

Råttan har alltid ett ess i rockärmen. Trumfkortet heter charm och få är i stånd att motstå den. Råttan har alltid sin charm och slagfärdighet att falla tillbaka på.

Cameron Diaz

Hugo Weaving
Och om Råttan mot all förmodan skulle lyckas fylla sin visthusbod, ställer den troligen till med en brakfest och tömmer den omgående. Råttans enkla levnadsregel är att slå till när möjlighet ges, mår som allra bäst under skördesäsongen, när hans begåvning att instinktivt leta sig fram till det goda ger stor utdelning.

Underskatta aldrig en Råtta,. Så snart den bestämt sig för något, sparar den inte på någon möda för att nå sitt mål. Om nödvändigt kämpar han till det bittra slutet. Råttan kan också periodvis vara nästan störande envis och mycket ambitiös och plikttrogen.

Carin da Silva

Gudrun Schyman

Råttan är naturligt sällskaplig av sig och älskar umgänge, särskilt om det är utvalt och förnämt. Om Råttan mot sin vilja tvingas vara ensam alltför länge, kan det gå utför..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar