onsdag 2 mars 2011

I Fokus - Linda Bengtzing

Linda Bengtzing fick inte helt oväntat flest röster i delfinal fyra i melodifestivalen med låten "E det fel på mig". Här kommer en kort astrologisk analysLinda Bengtzing fyller år den 13:e mars i Fiskarnas tecken. Denna ofta positiva och sprudlande energi som Linda har finns hos många Fiskar. Fiskar är ofta modiga och vågar att ta för sig i det sociala. De är mycket relationskänsliga och tar hand om och månar om sina närmaste. Den energi som Fiskar har döljer ofta en ledsamhet och sorgsenhet eftersom det inte riktigt blir som man vill när det gäller relationer. När vi börjar närma oss slutet av Fiskarna och Bengtzings födelsedag så ersätts behovet av stöd från enstaka relationer till en mer social mångfald. Det handlar egentligern om att själv våga dela med sig av en mogen känslosamhet och känslomässig öppenhet för att själv kunna få känslomässigt stöd, något vi ser hos Linda.

Bengtzings Merkurius, eller livsbyggabnde logiska tänkande är placerad långt ifrån Solen, i slutet av Vattumannen. Vattumannen är mindre känslosam än Fisken och lete mer för att planera och organisera. Den låter heller inte relationer och känslomässiga omständigheter ta så mycket plats. Här handlar det mer om den egna rollen i gruppen eller det sociala. De närmaste känslomässiga banden tas mer för givna i denna placering. Därför finns det säkert en konflikt i Bengtzings liv när det gäller förhållandet mellan innanförskap och utanförskap i relationer, mellan avstånd och närhet, mellan det sociala och relationer.

Den glada sprudlande energin som Fisken har Fångar också Lindas Jupiter upp, den del i personlighetern som ger exansion och en känsla av möjligheter i livet. Placeringen motsvarar den kinesiska zodiakens Tiger. Enligt det kinesiska horoskopet förenar Tigern skönhet och styrka, kraft och mod, och fantasi. Tigern är både fysiskt och mentalt ett enormt energiknippe som det formligen sprutar idéer om. Men trots Tigerns omvittnade styrka och beslutsamhet, saknar hon inte motståndare, och det är långtifrån alltid som hon går segrande ur striderna. Tigern saknar dock uthållighet och är ofta otålig. Inte sällan förlorar hon sig i detaljer och missar därmed kärnpunkten. Och när det går dåligt för en Tiger så tar hon mycket illa vid sig. Kanske kan Tigerns depressioner förklaras med att den mängd energi en Tiger lägger ner på ett projekt har en motsvarighet i den mängd besvikelse hon känner när projektet misslyckas. Då behöver Tigern sina vänner och all den tröst de kan ge. När en Tiger slickar sina sår är hon mycket självupptagen. Tigrar tröttnar också ofta på sin omgivning.

Bengtzings måne, eller behov och vilja till känslomässig trygghet, är placerad i slutet av Skorpionen. Därför är säkert Linda intresserad av individer som är artiga och korrekta när det gäller relationer, som är självständiga och drivkraftiga vardagligt men som egentligen bara tänker på sig själva relationsmässigt. Detta inflytande kan säkert göra att Linda får ett öppet och fritt förhållningssätt i det sociala.

Med Mars, eller självbevarelsedriften, placerad i Tvillingarna finns det ett naturligt avvisande och avståndstagande till individer som inte stödjer henne. Det finns en insikt om valmöjligheter och att det kan löna sig med en mångfald av relationer som man kan välja mellan, både när det gäller trygghet och olika aktiviteter. Med Mars i Tvillingarna ger också förmodligen också en förmåga att ge svar på tal och att få sin vilja fram genom kommunikation och argumentation.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar