onsdag 30 mars 2011

Det kinesiska horoskopet - Jupiter i Väduren - Katten/Haren

När det gäller det kinesiska tecknet som motsvarar Jupiter i Väduren så har vi både Kaninen, Haren och Katten i olika beskrivningar. Jag har vant mig vid Katten som symbol och ser också att vissa egenskaper stämmer bra. Därför skriver jag just Katten i min beskrivning. Vill ni byta ut den kan ni göra det. Mer om Jupiters inflytande kan ni läsa om på astrologirummet.com. Jupiters inflytande och vandring genom zodiaken beskrivs i det kinesiska horoskopet. Här nedan kommer några egenskaper som kineserna ger Katten och som jag tror stämmer för åtminstone många Katter. Ni som är födda 1939, 51, 63, 75, 87, 99 och 2011 har förmodligen Jupiter i det kinesiska tecknet Katten - det kan skilja något beroende på när Jupiter går över till just Vädurens tecken.

De här nedan som är födda under Kattens inflytande på sommaren är Charlotte Kalla och Magdalena Graaf och på vintern är Lisa Miskovsky, Lotta Engberg och Lars Ulrich. Födda under Kattens inflytande på våren är David Beckham, Johan Rheborg och Johnny Depp och på hösten är Thomas Di Leva och Jonas Gardell.

Charlotte Kalla född 870722
Thomas Di Leva född 631023
Katter har en naturlig stil och elegans, de är ofta förfinade och diplomatiska.

De ägnar stor uppmärksamhet åt sin familjs behov och när det gäller affärer är de bra på att nosa sig fram till förmånliga sådana och ro affärerna i land.

Magdalena Graaf född 750902
David Beckham född 750502
När man gör affärer med en Katt är det viktigt att komma ihåg att han alltid står för vad han sagt och aldrig ändrar sig. På samma sätt kommer en Katt som är skyldig dig pengar att betala tillbaka sin skuld till sista öret. Han minns varje tjänst du gjort honom och är inte sen med gentjänster.

Välsignad med en inre hemlighetsfullhet, som många finner både tjusande och skrämmande, har Katten frambringat stora tänkare. Katten är känslig och försiktig i umgänget med alla han möter, samtidigt som han har ett stort behov av en lugn och angenäm omgivning. Därför passar han utmärkt för yrken där det krävs en viss diplomati.

Lisa Miskovsky född 750309
Jonas Gardell född 631102
Han är en uppmärksam lyssnare och minns detaljer i samtal. Med sin förmåga att sitta tyst och lyssna är Katten utmärkt som medlare med sin objektiva omdömesförmåga.

Katten är inte speciellt känlomässigt lagt utan ger helst råd inom det mer praktiska och ekonomiska området. Är det däremot skvaller du är ute efter, så räkna med att Katten ställer upp.

Johnny Depp född 630609
Johan Rheborg född 630605
Katter är begåvade med en spetsfundig, om än något skvalleraktig, känsla för humor. De älskar begåvade och levnadsglada umgängesvänner som gärna också får tillhöra innekretsen.

Om du ber om något så behöver du bara pressa honom lite extra hårt för att få din vilja fram För det sista den önskar sig är att du ställer till med en scen. Även om slagsmål är det sista en Katt önskar sig, kan han bli ett dödligt hot om han är tvungen att försvara sig. Konsten är att beräkna hur mycket en Katt tål, men ofta lär vi oss inte det förrän skadan redan är skedd.

Lars Ulrich född 631226
Lotta Engberg född 630305
I allmänhet har Katter svårt att klara känslomässiga överdrifter. Ofta tål de inte höga, upprörda röster av det slag som förekommer i till exempel ett gräl.

För en Katt är ofta hemmet, och trivseln där, viktigt och att få det som den vill ha det hemma. Om denna idyll på något sätt är hotad kan den i vanliga fall så fridsamma Katten gå till attack, beredd att till varje pris försvara hem och familj.

En Katt bör aldrig ges diktatorisk makt, eftersom han inte kan skilja mellan vad som är rätt för honom och vad som är rätt för andra.

Men när en Katt får leva sitt liv ohotad och utan att störas av prat om världens alla olyckor, gör han stora och snabba framsteg i sitt yrke. Så länge som arbetet inte är alltför ansträngande eller tidskrävande - Katter är ju också förtjusta i små tupplurar.

Katter är försiktiga och systematiska och avskyr plötsliga förändringar. Katter lever i mycket på rutin och ibland kan deras alltid lika övervägda och systematiska livsinställning utvecklas till något liknande besatthet -  med samma precision och regelbundenhet som den hos ett schweiziskt urverk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar