lördag 19 mars 2011

I Fokus - Katy Perry

I det förra inlägget med Katy Perry blev det bara lite om sambandet med Pluto. Här kommer en kort astrologisk analys av Solen och några av de andra planeterna.


Katy Perry har samtliga planeter i Skorpionen, Skytten och Stenbocken. Det är med andra ord en mycket självständig kvinna, som vill vara fri och obunden från gruppens band, som har en stark tro på sin egen styrka i förhållande till andra individer och som är målmedveten och ambitiös.

Den samhällskultur som präglar Perry utgår från Skyttens 80-tal. Lite oskuldsfullt, positivt i överkant och jämfört med nu ganska naivt. I denna miljö skojar perry med sin omgivning. Uranus samhällskultur genom Fiskarna som vi stått ut med under några år har kulturen varit ganska introvert och relationscentrerad. Detta har Perry konfronterat och istället klätt sig i pastellfärger och 50-talskläder. Men hon har inte uppträtt som en Skytt utan som en Skorpion och Stenbock.
Under inflytande av det kinesiska tecknet Råttan, Jupiter i Stenbocken, är det viktigt med livets goda och känslomässigt välbefinnande. När det gäller socialt agerande och en känsla av möjligheter för individen finns en talang för det sociala spelet och hur man använder sin charm och andra kvaliteter för att få sin vilja fram. Föör individen med Jupiitier i Stenbocken kan omgivningen uppfattas som hotfull och farlig. Det är viktigt med trygghet i relationer men en tendens att dras till det mörka.

Jupiters placering i Stenbocken förstärks av Mars, självbevarelsedriften, också den placerad i Stenbocken. Här finns en "jag skall visa att jag kan attityd" och  en nästan lite högmodig och respektlös ton som ofta vänder sig bort från personen i fråga och verkar nonchalant.


I övrigt så infriar hon omgivningens förväntningar och strävar också indirekt efter att göra så. Med Saturnus, och den energi som omgivningen förväntar sig att individen uttrycker i Skorpionen så har Perry inga direkta svårigheter att bejaka omgivningen. hon har också sitt behov av känslomässig trygghet, sin Måne, placerad när Saturnus i Skorpionen. I Saturnus förväntas Skorpionen erbjuda ett lågmält, stabilt och balanserat uttryckssätt medan Månen i skorpionen snarare skapar ett behov av att tillfredställa begär av olika slag, ofta till det motsatta könet. Detta är något omgivningen säkert kan reta sig på särskilt nu när Uranus samhällskultur går in i Väduren.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar