torsdag 3 mars 2011

I Fokus - Eric Saade

I melodifestivalens omgång tre gick Eric Saade direkt till final med låten "Popular". Kolla in Saades väl updaterade sida på http://www.ericsaade.com/. Här kommer en kort astrologisk analys.


Saade är född den 29:e oktober i Skorpionens tecken. Det innebär att sade intresserar sig för relationer och i dynamiken mellan människor. Skorpioner skapar lite av människokännare som gärna genomskådar sin omgivning. Men individen är i fokus, inte relationens tysta samförstånd som i Fiskarna. Det innebär att de personliga och sociala labyrinterna är intressanta och att stimulera sig på olika sätt känslomässigt. Saade är ju popidolen som säkert inte har någor problem med just detta.

För skorpionen finns också en naturlig strävan och ambition. Mycket av arbetet sker utanför vimlet - som det ofta gör för just höstens tecken. Att gå sin egen väg fri från de sociala normer och människors uppfattning om hur det skall vara är kännetecknande för slutet av Skorpionen. Här låter man människor vara som de är i stor utsträckning och går sin egen väg.

Det är säkert slumpen men just Skorpioner återkommer hela tiden när jag fångar upp artister till mina analyser. Artisteriet med lång tid av förberedelse och självständigt arbete passar säkert Skorpioner. Den typ av uppmärksamhet som kanske speciellt sångartister får, med beundrarskaror och trevliga och behagliga sammanhang tilltalar säkert Skorpioner. Dom får glänsa och vara i centrum samtidigt som mycket av arbetet sker bakom ridåerna i det tysta.

Med Venus, visionen i livet, placerad starkt sammanblandad med Solen i Skorpionen kan man säga att Saade får möjlighet att leva sin vision eller dröm. I Skorpionen är det säkert känslan av att vara Popular och en person andra kan luta sig emot - med en tro på sin egen styrka. Med Venus nära Solen finns också ofta en stark attraktionskraft.

Med Mars, och den manliga självbevarelsedriften, i Tvillingarna finns det hos Saade precis som hos Linda Bengtzing en förmåga att kommunicera och en social rörlighet. Denna sida framträder ofta när individen ställs till svars av den yttre omgivningen, något som artister hela tiden blir utsatta för i intervjuer mm. Därför framstår Saade som Social, kommunikativ och alert i offentliga sammanhang.

Med Jupiter i Lejonet har Saade det kinesiska tecknet Geten. Geten hyllas enligt det kinesiska horoskopet i rollen som fredsängel. Det finns inget fientligt drag hos Geten och när han någon gång uppträder aggressivt är det bara om han kan återställa fred, harmoni och balans. Skulle du trots allt stöta på en rasande Get, kan du vara övertygad om att hans ilska riktar sig mot någon orättvisa. Han är något av ett världssamvete. Geten älskar att befinna sig i händelsernas centrum och för honom är det lika naturligt att vara medelpunkten. Ingen kan som han få sina gäster att stortrivas. Vid sidan av sin längtan efter nöjen, är Geten ofta konstnärligt lagd. Getens samarbetsförmåga är nyckeln till hans natur.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar