tisdag 8 mars 2011

I Fokus - Leonardo DiCaprio

I helgen såg jag "Shutter Island" med Leonardo DiCaprio. Precis som filmen Inception som också kom förra året med DiCaprio så är det en ganska djuplodad psykologisk triller, ett tema som DiCaprio verkar behärska bra.

Andra filmer med Di Caprio som jag gillar mycket är, förrutom "Titanic" som nu är en klassiker, "Gangs of New York", "Aviator" och "Catch Me if You Can". Här kommer en kort astrologisk analys.Leonardo DiCaprio är född den 11:e november i skorpionens tecken. I Skorpionen finns det ofta ett intresse för just det psykologiska och att lära sig hur individen fungerar. Skorpionen är individualistisk och lutar sig främst mot sig själv i livet. Därför blir det viktigt att förstå sin omgivning. Det motstånd Skorpionen stöter på är från andra individer som den vill kunna genomskåda för att känna sig trygg. Detta är också ett tema som vi ganska ofta stöter på i DiCaprios filmer.

Ett annat tema som vi kan se hos Skorpioner är protesten mot felaktiga normer och regler samt människor i omgivningen som upprätthåller dessa normer, ofta på ett framfusigt och dominant sätt. Skorpionen har sina egna projekt och sin egen strävan som ofta krockar mot den yttre omgivningens mönster och ramar. Även detta tema återfinns i flera av DiCaprios filmer såsom "Gangs of New York" och "Aviator".
DiCaprio förskönar just detta självständiga uttryckssättet där individen skall få möjlighet att uttrycka idéer som är unika och bra men som omgivningen inte alltid stödjer. Detta är ett inflytande som kommer från Venus, visionen om livet, som är sammanblandad med DiCaprios Sol i Skorpionen.

Om DiCaprios Merurius, livsbyggande logiska tänkande är placerad i början skorpionen nästan 20 grader efter Solen så är Vulkanus, livet då tiden står stilla, placerad 20 grader innan Solen i början av skytten. Detta förhållande framträder mycket tydligt i DiCaprios filmer.

I brytningen mellan Vågen och skorpionen skapas en en tanskeverksamhet där men inte får relationsmässigt och lojalt stöd från individer man tycker om. Dessa vänder sig istället hellre mot andra än mot individen i fråga. därför ställer man som Våg/Skorpion krav på relationer och individer, och utgår hellre mot sig själv än mot andra som ändå bara sviker. Detta inflytande skapar också en stark tro på den egna styrkan i förghållande till andra.

På andra sidan finns Vulkanus Skytt som framträder tydligt i artisteriet, och skådespeleriet. I Skytten döljs mycket av Skorpionens lite tröga självcentrerade sätt och istället framträder en fri och socialt rörlig individ som pratar snabbt och gärna mainpulerar och spelar olika roller.


.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar